HUN – Critical Thinking Tools

Mit értünk álhír alatt?

Az álhírek egyidősek az emberiséggel. Tudj meg többet az álhírek történetéről és a kihívásról, amit napjainkban jelent…

Tudjon meg többet RETHINK PROJECT

Hogyan ismerhetjük fel és leplezhetjük le az álhíreket?

Úgy érzed, belefulladsz az álhírek tengerébe? Tudj meg többet arról, hogyan ismerheted fel az álhírt…

Hogyan hozzák létre és terjesztik az álhíreket?”

Az álhír olyan, mint a vírus. Tudj meg többet a kitalálóiról, gyártóiról, terjesztőiről és célcsoportjairól…

Hogyan manipulálják az embereket propagandával?

Állj ellen a propagandának – ismerd meg az új és a régi propagandamódszereket és válj immunissá az információs szennyezés vírusára...

A “Critical Thinking Tools” kampányról

"Légy éber, légy kritikus, és önállóan mérlegelj mindent, amit olvasol, leírsz és megosztasz!” – ez a “Critical Thinking Tools” (Eszközök a Kritikus Gondolkodáshoz) nevű kampány fő üzenete, amely a RETHINK-projekt keretében valósul meg. A kampány felveszi a harcot az internetes félretájékoztatás és kognitív manipulálás ellen, és olyan eszközöket terjeszt, amelyek segítenek az információk kritikus elemzésében.

Négy kampányvideónk a következő főtémákat járja körül: “Mit értünk álhír alatt?”, “Hogyan ismerhetjük fel és leplezhetjük le az álhíreket?”, “Hogyan hozzák létre és terjesztik az álhíreket?” és “Hogyan manipulálják az embereket propagandával?”.

Segítsünk a világnak!

Kritikus gondolkodással felvértezett és jól informált polgárok, akik képesek megszűrni az információkat, amelyeket a médiából kapnak – legyen az hagyományos vagy újmédia –, illetve motivált polgárok, akik tudatosan osztanak meg információkat – ez a “Critical Thinking Tools” kommunikációs kampány végcélja. Szeretnénk arra is bátorítani a digitális polgárokat, hogy mindig vizsgálják meg saját intuíciójukat és érzéseiket, és értelmezzék át őket, ha szükséges.

Kampányunk nemcsak egy kampány, hanem társadalmi mozgalom, amelynek célja, hogy terjessze az alapvető jogokkal, a demokráciával és a nyitott társadalommal kapcsolatos pozitív tapasztalatokat. Az “emelj szót az erőszakos szélsőségek ellen” mottó alatt te is aktívan részt vehetsz a kampányunkban. Azt a kérdést kell tehát feltenni, hogy hogyan válhatsz aktivistává, aki segít a kampány terjesztésében?